ואדי ניסנאס

בנוסף, הסופר סמי מיכאל לקח אותנו לסיור ייחודי בשכונה, שהוביל אותנו בסמטאות המתוארות בספרו "בהשראת ואדי ניסנה", בו הוא מתאר את הסמטה כ"מקום של דו קיום בין הדתות והתרבויות השונות של חיפה. אנו נקרא לזה דו קיום, אך אנו רואים זאת כעיר בה היא שונה, בה כולנו שונים.

אנו נקרא לזה דו קיום, אך אנו רואים זאת כ עיר בה היא שונה, בה כולנו שונים. יחד, הוא ממשיך, "ראינו גם את הסמטאות של ואדי ניסנה בעיר חיפה, את מסגד אל-אקצה, את הר הבית והעיר העתיקה.

כיום, כ -15% מהעיר הם ערבים, ואדי ניסנאס מאוכלס על ידי ערביי טרום חיפה שהחליטו להישאר בעיר. בעוד שרוב התושבים הערבים עזבו את חייבה בסוף מלחמת העצמאות, כ -3,000 מהם החליטו להישאר בעיר בראשית שנות ה -90.

ynet מציע סיור שמתחיל בואדי ניסנאס ומסתיים במרכז העיר חיפה

ואתר החג לחגים מפרט עוד יותר מסעדות בשכונה. מעריב סיגנון בוחן את הוואדי לפרטיו ומגדיר אותו כ"מטבח ערבי "(גם בעברית). בקרו באטרקציות הקולינריות העיקריות המאפיינות את HaIFA וקיימות כבר דורות. שוק הייבה שונה מכל עיר אחרת בישראל, ולכן כדאי לערוך סיור לחקר הטעמים, הריחות והמראות הייחודיים לה.

פרויקט מוזיאון החומות ממוקם גם בוואדי ניסנאס

חלק מחגיגה רב תרבותית בעיר חיפה, ומורכב מ 60 יצירות אמנות שהוצגו על ידי אמנים מכל רחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה, אך גם מארצות הברית ומאירופה. ידוע בשכונה הנוצרית-מוסלמית המעורבת, והוא ביתם של מוזיאון החומות (MWW), מוזיאון לאמנות ומורשת תרבותית מרחבי העולם.

בכל דצמבר מתקיימת בשכונה פסטיבל עיד אל-אדחה, המציין את סוף חודש הרמדאן הקדוש ותחילתו של שנה חדשה. עם הגיעם של הפסטיבל הוחלט כי עבודה זו צריכה להיות מוקד הפעילויות.

יוסי

שמנהל חנות תקליטים בקרבת מקום, מתגורר בכבביר, אבל במרכז העיר חיפה, רק כמה רחובות מבית הכנסת, אין זכר אליו. את הפלאפל הטוב ביותר בחיפה אוכלים הבעלים ואשתו יוסי ושלושת ילדיהם, על פי המדריך. הבעלים מקבל את פנינו לחנות הפלאבלס המפורסמת ביותר בחיפה עם תערובת ייחודית של מרכיבים מקומיים ובינלאומיים.

תוכן עניינים

פוסטים נוספים:

גן החיות הלימודי

חלקתי יתרונות רבים של ביקור באקווריום, אך כעת הגיע הזמן לבחון מקרוב את גני החיות. אני רוצה מחקר קפדני על יעילות גן החיות כמוסד חינוכי

לקריאה נוספת »
דילוג לתוכן