מוזיאון טיקוטין

ידוע כי המוזיאונים בישראל מציגים את האמנות וההיסטוריה של המדינה בכל ימות השנה, אך מעטים יודעים על אחד המוזיאונים הפופולריים ביותר שלה שחוגג את התרבות היפנית. מחרבות הסמוראים ששלטו ביפן בדיוק חד כתער וכלה במאווררים המעוצבים בקפידה חדורי חלק גדול מתרבותם השלווה, מוזיאון טיקוטין הוא הבית השני שלכם לכל מה שביפנים. המוזיאון מושך אליו יותר מ -70,000 מבקרים בשנה ומציע פעילויות חינוכיות הקשורות לתרבות היפנית, כולל הכנת תה.

סדנאות המבוססות על התערוכה יתקיימו בשיתוף מוזיאון טיקוטין

מוזיאון ישראל לאמנות והמוזיאון הלאומי בירושלים. תערוכות מבוססות סדנאות מתקיימות גם במוזיאון, כמו גם במוזיאונים אחרים בישראל ובעולם. על בסיס התערוכות כבר ביצעו אימונים מסוימים ביפן, למשל במרכז התרבות יפן – ישראל בטוקיו, יפן.

בניין מוזיאון טיקוטין

בו ממוקם מחלקת החינוך של המוזיאון, מציע מגוון סדנאות יצירה לילדים ולצעירים בכל הגילאים, מהגן ועד הגן, וכן סדנאות למידה למורים ול קבוצות שונות. במוזיאון יש גם אולם עם 200 מושבים בו מוצגים סרטים שונים העוסקים בתרבות יפנית. באגף זה ישנה גם ספרייה עשירה, המכילה כחמשת אלפים ספרים העוסקים במגוון רחב של נושאים, כגון היסטוריה, אמנות, ספרות, פילוסופיה, היסטוריה דתית, מדע וספרות.

מוזיאון טיקוטין מציע גם מספר תערוכות שחלקן מוצגות כעת

אנא התקשרו למוזיאון מראש לבדיקת הזמן והזמינות. לכן, מומלץ להתקשר מראש ולבדוק אם קיימים סיורים והאם יש פעילויות נופש לילדים. ביקרתי במוזיאון זה ביום שישי בבוקר מסוכות, וזה מקום מצוין לביקור לילדים ומבוגרים כאחד.

מוזיאון טיקוטין

הוא אחד מבין המוזיאונים הגדולים הרבים בחיפה, ולמרות שהוא אינו ענק, ניתן לשלב אותו בקלות עם אטרקציות אחרות בקרבת מקום. למרות שלעתים קרובות מתעלמים מהם, ישנם דברים נהדרים לעשות בחיפה – במיוחד בנישות מסוימות: מנקודת מבט מעשית, זה גם מקום נהדר עבור תיירים שרוצים לבלות יום בסיור באתרי חיפה שונים ו פעילויות.

התערוכה במוזיאון מורכבת ממגוון אלמנטים של תרבות יפנית

המציגים עבודות של אמנים כמו יושיזאווה, טקאשי מייקה, שיגרו מיאמוטו ואחרים, תוך שימת דגש על הערך האסתטי הגלום באמנות היפנית. ציורים והדפסים יפניים המוצגים במוזיאון לוכדים את האסתטיקה והיופי של מסורת האמנות היפנית על ידי שימוש באור, צבע, קלילות מגע ועדינות הקומפוזיציה ליצירת תמונות מהדהדות רגשית. הקסם של צורת אמנות זו הוכר כבר בשנת 1955 על ידי מנהל מוזיאון טוקיו לאמנות, ד"ר טסויה יאמאשיטה, שעזר ליושיזאווה לערוך את תערוכתו הראשונה ביפן במוזיאון סטדליק באמסטרדם.

לאחר המלחמה החליט טיקוטין כי יש לקחת את האוסף הייחודי שלו לישראל ותרם אותו לאחד המוזיאונים שם

בביקור בחיפה הוא נפגש עם ראש העיר אבא חושי והחליט שהיא תישאר בעיר הצפונית. לאחר המלחמות החליטה להוציא את האוספים הייחודיים שלה מישראל, אך לא נתנה אותם לאף אחד במוזיאונים בישראל עד שנת 1956. המוזיאון הישראלי, אליו העניקה את האוסף מאז שנת 1956, ואז המוזיאון לאמנות בתל אביב. , שם היא שוכנה מאז. לאחר המלחמה היא החליטה לקחת את הקולקציות הייחודיות שלה להודו ולהחזיר אותם למולדתה ישראל.

לאחר החלטה זו נסע טיקוטין לאירופה והקים ועדת תמיכה של המוזיאון היפני בחיפה ובחיפה.

בשנת 1959 קנה ובנה פליקס את המוזיאון בו

הוא עומד כיום, מבנה ייחודי הכולל אדריכלות יפנית, כולל מוזיאון, אולם תצוגה וספרייה, כמו גם בית קפה, מסעדה ומשרדים. יושימורה, אחד האדריכלים המפורסמים ביותר מיפן, תכנן את בית יפן, שנקרא כיום אגודת יפן במנהטן. פרופסורים יפנים שייבאו את טיקוטין להקמת המוזיאונים, אך הוא מומן על ידי קרן אווה טיקוטין ונפתח בשנת 1995. המוזיאון ממוקם בלב חיפה, בבניין היסטורי פינת רחוב ביב ישראל ורחוב שבת. .

אלי לנקמן, שקיבל פרס מממשלת יפן בשנת 2001, ניהל את המוזיאון בין השנים 1966-1992. אלי לנקמן, עליו הוא קיבל את הפרס וההצטיינות מממשלת יפן, ניהל את המוזיאון לשתי השנים בין 1966 ו 1992 ועל תרומותיו לפיתוח מוזיאון טיקוטין.

המוזיאון היפני נפתח לציבור לראשונה ב -1 באוקטובר 2012 במיקומו הנוכחי באתר מוזיאון טיקוטין בטוקיו

התערוכה הראשונה מציעה הצצה לאוצרות המדהימים שאסף המוזיאון לאורך השנים, כולל פסל הנטסקה, שהומצא למטרות מעשיות כמו ארנק, והווילון המתקפל, אחד הפסלים המפורסמים ביותר בעולם. בתערוכה שנייה מוצגות עבודותיהם של למעלה מ -60 אמנים יפנים "גדולים" שתרמו את יצירותיהם למוזיאון, כמו גם עבודותיהם של כמה מגדולי הפסלים והאמנים היפניים בכל הזמנים. המוזיאון היפני ביפן, הוא ייפתח לציבור באופן רשמי ב -1 באפריל 2013 בשעה 10:30 בבוקר במוזיאון לאמנות עכשווית טוקיו.

תוכן עניינים

פוסטים נוספים:

דילוג לתוכן